Alla slags solskydd – hög kvalitet till rätt pris!

Persienner från Solklar

Vi har ett komplett sortiment av persienner för att möta alla behov. Vi erbjuder gratis hembesök utan köpkrav där vi kommer ut till dig och tittar på dina behov, diskuterar alternativen och tar fram en kostnadsfri offert så att du kan jämföra oss med andra. Vi kan nästan garantera att du inte hittar någon som kan matcha vår höga kvalitet, service och inte minst våra låga priser.

Ett klassiskt solskydd

Persienner är en solskyddsprodukt som funnits med länge. De kallas ibland också för jalusi och det finns varianter av persienner som fyller ungefär samma funktion, såsom lamellgardiner och plisségardiner.

Från början var kom persiennen, kanske inte helt oväntat från just Persien, men då bestod solskyddet sannolikt av peforerade lerplattor som placerades i fönstret. Utvecklingen har onekligen gått framåt sedan dess, och tur är väl det.

Olika typer av persienner

De perforerade lerplattorna är inte längre ett gångbart alternativ, men det betyder inte at du idag har färre valmöjligheter. Det finns persienner i alla tänkbara former, färger och material att välja mellan och hos oss hittar du garanterat en modell som passar dig. 

Vi erbjuder exempelvis persienner med smarta vinklingsfunktioner som ger dig enkel kontroll över ljusinsläppet. De vanligaste produkterna är persienner som monteras mellan glas eller är frihängande utanpå fönstret. Vanligen är de här modellerna tillverkade av aluminium.

Det finns för- och nackdelar med alla varianter. De frihängande persiennerna är av förklarliga skäl enkla att rengöra och du behöver inte oroa dig för trassel eftersom du har direkt tillgång till lameller och linor. Mellanglaspersienner kräver å andra sidan inte särskilt mycket service eller rengöring alls eftersom de hänger skyddade mellan fönsterglasen.

För dig som gärna använder persiennen även som en tilltalande inredningsdetalj erbjuder vi träpersienner i flera olika träslag, inklusive massiv ek, svartek, valnöt och laserad lind.

Välkommen in i vår butik eller kontakta oss för att beställa, boka tid för hembesök, eller få mer information!